"Смятам, че съм антиелитарен кандидат като Доналд Тръмп", казва Марешки в един от офисите на партията си "Воля" в София. "И ние ще сме в състояние да променим света".

Изданието, цитирано от БТА посочва, че в Европа, особено в бившите комунистически страни от Изтока, има вълна в последните години на политици популисти. Но след изненадващата победа на Тръмп още повече от тях прегръщат и се идентифицират с аспекти от стила на новия американски президент и житейската му история, пише "Ню Йорк таймс".

Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз, казва Марешки.

Марешки заявява, че е успешен бизнесмен, който е започнал бизнес и за почти 30 години го е превърнал в голям успех.

"И придобих доста опит през тези години, така че не ме е страх да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва той.

Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам. Наистина. Доказал съм, че е възможно да има по-евтини лекарства, посочва Марешки.

Той се опитва да направи същото и в търговията с горива, защото му е писнало да гледа как картелите ограбват българите.

"И аз, и бизнесът ми страдаме от такъв вид съпротива от картелите и цялата корумпирана държава ме преследва", заявява Марешки, цитиран в статията на "Ню Йорк таймс".