Това съобщи британската национална статистическа, цитирана от телевизия Ай Ти Ви и БТА.

Нетната имиграция във Великобритания е отчела ръст от над 40% за 12-те месеца до юни 2014 година, сочат статистическите данни.

Преди дни бяха изнесени обобщени данни, според които броят на румънците и българите, които пристигат във Великобритания, за да работят, достига нов рекорд - 189 000 души. Това е с 31 000 души повече в сравнение с предишното тримесечие.

Миналата година доклад на Migration Watch - организация, занимаваща се с въпросите на миграцията, излезе с данни, според които Великобритания може да очаква 250 000 имигранти от Румъния и България през следващите пет години.

Премиерът Дейвид Камерън понесе удар в кампанията си за преизбиране, след като обеща на намали имиграцията във Великобритания.

Новите данни показват, че общо 260 000 души са се преместили да живеят на острова от юни 2013 до юни 2014 г., предаде Ройтерс.

Това е неприятна новина за Камерън, който е притиснат от нарастващата популярност на Партията за независимост на Обединеното кралство, искаща да намали броя на имигрантите.

Имиграцията е най-голямото притеснение на британските избиратели с наближаване на парламентарните избори през 2015 г. и Камерън обеща да ограничи притока на мигранти преди вота през май догодина.

Преди дни беше публикувано проучване, от чиито данни стана ясно, че българските имигранти увеличават с 253% доходите си във Великобритания заради данъчни облекчения. Данъчните кредити, предоставяни на имигранти от Европейския съюз, им помагат да печелят значително повече, отколкото в родината си.