Най-известният гръцки престъпник се укрива в България

stat
11:18  |  24 октомври 2017 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Василис Палеокостас Василис Палеокостас е замесен в множество престъпления Василис Палеокостас Василис Палеокостас е замесен в множество престъпления
Сн.: в. "Български новини"

С информация за присъствието през последните месеци на 51-годишния Василис Палеокоста в България разполагат гръцките власти.
Това съобщи в. "Български новини". 

Според информацията това е вторият път, когато има ясни индикации за присъствието на Василис Палеокостас в България, тъй като негово присъствие е имало и в края на 90-те години.

Информацията е на база телефонни обаждания, записани от затвора на остров Корфу.

Василис Палеокостас или неуловимия „Робин Худ“, както го наричат гръцките медии е замесен в множество престъпления извършени в Гърция. Между тях е отвличането на солунския бизнесмен и ръководител на компанията „Алумил“, Георгиос Милонас.

Похитителите поискаха от семейството му откуп от 30 милиона евро. Припомняме също, че на два пъти през 2006 и 2009 г. той като в холивудски екшън успя да избяга от най-строго охранявания затвор „Коридалос“ в Атина – с хеликоптер, осигурен от неговите хора.

Гръцките власти също обявиха тогава награда от 1 млн. евро за залавянето на Василис Палеокостас, като най-издирвания престъпник в Гърция, който от години не дава мира на органите на реда. 
Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.