„Защото това, което ние бяхме дълго време, то е разграден двор!.. Не може чужда организация да се разпорежда у нас и да заема страна в политическите битки вътре в страната ни.

Съвършено правилна е позицията на главния прокурор Сотир Цацаров, както и на президента Радев, след онази среща, която се състоя онзи ден.

Ние тепърва ще осъзнаваме турската опасност, през призмата на бъдещия тоталитарен режим на Ердоган, който ще се настани в Турция. Но режимът на Ердоган е свързан с тезата, издигната навремето от Давутоглу за общото ни икономическо пространство на Балканите, т.е. за възстановяването, в една или друга форма, на Османската империя.

Това е неприемливо за нас. Това значи ние за втори път да попаднем под османско робство. В това отношение инициативата е просто първа стъпка към изгонването на чужди граждани, които са засечени да провеждат пропаганда на чужди интереси у нас, и изобщо на едно противодействие срещу външната намеса във вътрешните работи на България.

Реакцията на Цацаров е един добър симптом. Трябва да се има предвид и това, че натискът на Турция, в светлината на влошените й отношения с ЕС, а ние сме член на ЕС /!/, неминуемо ще продължи и ще се засилва. Т.е., ние трябва да бъдем готови за подобно нещо.

Аз бях поразен от български журналисти, които на основата на едно изявление, едва ли не обявиха Ахмед Доган за „новия Левски”. Излиза, че ние сме много късопаметни. А нашият народ е казал: ”Който е предал веднъж, ще предаде и втори път”. Специално за Доган, това ще му е трето предателство. Него ли чакаме?! Досега веднъж той написа програмата на „турско освободително движение” и втори път собственоръчно предаде „оня списък” в турското посолство...

Изобщо, противопоставянето между ДПС и ДОСТ е твърде ефимерна политическа маневра. По принцип сега предстои да ни разиграват играта на „доброто и лошото ченге” – как ДПС е „българска” партия, а ДОСТ – „агент на турците”. Това е неправилна позиция. И трите турски партии нямат място в България. Те не са партии-отражение на социалните и политическите виждания, а са организирани на етническа основа.

При положение, че всеки представител на турския етнос у нас е изравнен в правата си с всеки български гражданин, за какви „права и свободи” се бори ДПС, питам аз?! Правим една кардинална грешка. Аз не искам да страдаме от политическа параноя, но за жалост нещата, с които сме се сблъсквали до този момент не ни дават основание да променяме отношението си нито към ДПС, нито към ДОСТ, нито към третата партия на Корман Исмаилов. Ние тепърва трябва да осъзнаваме това, което имаме като даденост, и това което е възможно да ни се случи.

Нещо повече, аз мисля, понеже в момента пиша втората част на книгата си „Плашилото”, която е посветена основно на Възродителния процес,..ами дявол да го вземе, на мен ми омръзна да слушам глупости за този процес!.. Видите ли, как българите-агенти били „сатрапи”!.. А вие знаете ли, че ръководството на цитираните от мен партии, като изключим от него един-двама по-млади хора, ами всичките тези хора са агенти на бившата ДС!.. Излиза, че се ограничават правата на агентите, но агентите-турци са със „свръхправа”?!? Срещу тях било упражнявано „насилие”. Насилие е упражнявано при смяна на имената, но то е твърде относително това ”насилие”. Защото кохортите в преобладаващото количество населени места, където е ставало това, ги поведоха именно български турци. Аз имам директни доказателства за това.

И сега сме длъжни, през призмата на новите дадености, да преразгледаме цялата политика на държавата по отношение на националния въпрос. Това е задача номер едно в момента”, каза пред репортер на Дир.бг полк. Тодор Ников от Асоциация „Сигурност”.

Полк. Тодор Ников е доктор на юридическите науки, контаразузнавач от бившата ДС – направление „Терор”, бивш съветник на ген. Атанас Семерджиев, член на Асоциация „Сигурност” и автор на книгата „Плашилото” – за бившата ДС.