На 19 май той ще изнесе лекция в зала 1 на НДК, в която ще окуражи предприемчивите хора у нас да вярват в успеха си и да търсят път към реализирането му, съобщиха от bTV Media Group, която е изключителен медиен партньор на посещението.

Ричард Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата „Върджин груп”, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната „Върджин рекърдс”, телекомуникационната „Върджин мобайл” и авиокомпанията „Върджин Атлантик”.

За „Върджин” работят над 60 000 души в 50 страни, а приходите на групата за 2012 г., например, са близо 24 млрд. долара.

Бизнесът е средство за положителна промяна на света – включително като се ангажира с решението на сериозните социални и екологични проблеми на днешния ден, убеден е Брансън.

Освен като изключително успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух – той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компанията за космически пътешествия – „Върджин галактик”.

Преди няколко месеца пък той обяви планове за създаването на нов свръхзвуков пътнически самолет.

66-годишният бизнесмен държи много и на връзката с хората – той е един от най-активните британци в социалните мрежи като „Туитър” и е рекордьор по най-много последователи в „ЛинкдИн”.

Брансън: Защо трябва да преосмислим капитализма