Прокуратурите на България и Словения подписаха меморандум

stat
16:28  |  13 март 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Главният прокурор Сотир Цацаров и колегата му Драго Шкета подписаха меморандум за сътрудничество в Словения Главният прокурор Сотир Цацаров и колегата му Драго Шкета подписаха меморандум за сътрудничество в Словения
Сн.: Официална фейсбук страница

Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на Република България и Република Словения беше подписан от Сотир Цацаров и Драго Шкета в Любляна.
Основен акцент в разговорите на ръководителите на двете прокуратури бяха противодействието на тероризма и борбата с корупцията.

Поради сходните законодателни рамки, бяха обсъдени компетентностите и начините на взаимодействие между специализираните прокуратури в двете държави.

Противодействието на корупцията в лечебните заведения и начините на разследване на служители, изпълняващи полицейски функции, бяха също сред дискутираните теми между прокурорите от двете държави.

Сотир Цацаров е на двудневно официално посещение в Република Словения. Той е придружаван от заместника си Ася Петрова и от завеждащия отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.
Последно в Общество


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време