Предаването беше спряно, след като водещият постави ултиматум на новоизбрания парламент, на който даде две седмици да започнат работа по резултатите от референдума. От телевизията обявиха, че не се интересуват от политическите пристрастия на водещите си, стига те да не се отразяват на работата на медията.

Трифонов даде пресконференция, на която заяви, че му е наложена цензура. Той дори изрази съмнения, че е замесен конкретен политик.

Oт bTV реагираха, като обосноваха решението си с това, че Трифонов е опитал да употреби ефира за политическите си цели.

Въпреки всичко bTV даде зелена светлина на шоуто във вторник вечерта, където се очакваше Трифонов да прочете отново писмото, което стана повод за свалянето му от ефир. Все пак обаче не го направи.

Във Фейсбук също се появиха коментари на създалата се ситуация.

Огнян Минчев, политолог:

"БТВ упражнили цензура спрямо Шоуто на Слави. Браво на БТВ! Най-после. В продължение на шест месеца големи групи от хора - политици, експерти, хора, занимаващи се с избирателни системи през целия си живот - обясняват на гологлавия водещ и на нахаканите му "сценаристи", че не всичко, което много искаш може да стане на практика. Както се казва - "бива, бива, но бивол курбан не бива". Шоуменът обаче не вярва - и не вдява."

Главният редактор на телевизия Блумбърг Димитър Вучев:

"Не знам как си представяте дефиницията за цензура, но ако Слави Трифонов беше в Bloomberg TV Bulgaria, договорът му щеше да е прекратен много отдавна. Единствената грешка на bTV e, че прекалено много закъсня."

Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии:

"Браво на БТВ за решението! Телевизията казва, че не споделя политическите възгледи и амбиции на Слави Трифонов и не е длъжна да му ги финансира. Трябваше отдавна да го направи."

Полина Паунова, журналист:

"Чудя се какво ли е имало в този епизод, след като цяла кампания за референдума Трифонов не спря да агитира. Впрочем, рекламното време в националните частни медии е доста скъпо. Какво ли се е случило по-различно от моментите, в които Трифоинов късаше снимки, правеше концерти, показваше конституционни съдии, призоваваше за протести, заканваше се?"

Иван Бедров, журналист:

"bTV, която отдавна не мисли за интереса на зрителя, се загрижила за съдържанието на Славиното шоу, което още по-отдавна не мисли за тия неща."

Самуил Петканов, Не!Новините:

"Да, Слави отдавна се отказа от сатирата и неговото шоу трудно може да се определи за развлекателно. Но свалянето му от ефир с обяснение, че не съвпада със стандартите на телевизията, която направи Динко звезда, е лицемерно. А ако това е някакъв фишек, лансиращ Слави като поредния барекоиден политически проект, сигурно телевизията с невъобразимите стандарти ще лансира и него безкритично."