Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след председателски съвет, който председателят на Народното събрание Димитър Главчев свика след разигралия се по-рано скандал.

След като мнозинството отказа да извика премиера заради думите му, че има депутати, свързани с наркотрафик, от БСП реагираха остро, а Главчев отстрани от заседанието лидера им Корнелия Нинова и Антон Кутев. Заради това социалистите поискана оставката му и започнаха да събират подписи за това. От левицата настояха и за отмяна на наказанията на Нинова и Кутев.

„Смятате ли, че е налагане на цензура, когато излиза народен представител, независимо в какво качество, да се обръща към друга парламентарна група и да казва министър-председателят ви унижава, той ви обижда. Това нормално ли е, не е ли опит за провокация, която да промени дневния ред на парламента. В декларацията на БСП имаше обиди към ПГ на ГЕРБ, към министър-председателя и МС“, заяви още Цветанов във връзка с изказването на Нинова, заради което тя беше отстранена.

По повод искането за оставка на Главчев пък той каза:

„Не е коментирано. Смятам, че той се справя много добре. Нямаме абсолютно никакви основания да променяме позицията за твърдостта му като председател на НС. Придържа се към правилника, винаги когато има правна възможност, взима отношение“.

Цветанов допълни, че на председателския съвет са били всички парламентарни групи, освен БСП.

"Няма обективно решение. Има процедура, по която може да се пусне искане за отмяна на наказанията. Склонен съм да подкрепя решение за отмяна на наказанията, ако бъде внесено искане и председателят каза, че е склонен да се съобрази с парламентарните групи и да вземе решение. Ако бъдат внесени подобни искания за Нинова и Кутев, тогава ще има извънреден председателски съвет“, уточни той.

По думите му най-печелившо за НС и за всички депутати е да не участват в нагнетяването на напрежението, а да работят за намаляването му.

След като заради скандала социалистите напуснаха залата, нямаше кворум заседанието да продължи и беше дадена 30-минутна почивка. След нея обаче все пак се събраха достатъчно депутати и те продължиха работата си, като по предложение на Делян Добрев от ГЕРБ заседанието беше удължено до 16 часа.