"НСО се ръководи от Бойко Борисов, не по правилата. Затова ще настояваме пред новоизбрания президент ген. Румен Радев да направи ревизия на службата и да се запознае с фактическото й състояние".

Това заяви Красимир Янков, член на ИБ на БСП по време на пресконференция в централата на партията, съобщи БГНЕС. Според него това се потвърждава и от изявленията на Борисов за високопроходимите автомобили на службата.

"Отново се завишава бюджетът на НСО. За благини на властимащите. За коли и екстри", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че разузнаването имало 23 млн. лева бюджет.

Нинова отбеляза, че са поръчани още две нови коли за Националната служба за охрана (НСО) за много пари. Ще се обърнем към Радев в момента, в който встъпи в длъжност в президентството, да се направи ревизия на НСО през Сметната палата, каза Корнелия Нинова, цитирана от БТА. Тя отбеляза, че бюджетът на службата отново е завишен - от 34 на 37 млн. лева.

Миналата седмица стана ясно, че скъпи високопроходими автомобили, които преди година бяха закупени за горски стопанства с обяснението, че са нужни за транспорт на платежоспособни ловци, са били предоставени на НСО. В последствие премиерът в оставка Бойко Борисов поиска джиповете да бъдат върнати. 

От БСП настояват да не се избързва с номинацията на нов началник на отбраната и решението да бъде оставено в ръцете на ново управление след нови избори след встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев.

Социалистите призоваха за ревизия на обявените в последния месец и половина обществени поръчки, спиране на продажбата на имоти на занижени цени и смяната на бордове на държавни дружества.