Пресцентърът на БСП съобщи, че се възлага на Изпълнителното бюро на Националния съвет и ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да инициират разговори с други партии за резултатите от приватизацията, реституцията, концесиите, обществените поръчки и ролята на "силовите групировки" през годините на прехода.

На тази основа да се направят предложения за предприемане на необходимите мерки за преразглеждане на определени скандални сделки, за отговорност на тези, които са съпричастни към тях и за промяна на досегашната икономическа политика.

БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за допълнение на Конституцията на Република България, като противоречащо на принципа на правовата държава и на европейското право, непригодно да постигне реално възмездие, а целящо да подведе българските граждани и да отклони вниманието от актуалните прояви на корупция.

Възлага се на Парламентарната група на "БСП за България" да предложи:

- изслушване на министъра на икономиката за стойността на приватизираните активи, за постъпилите средства и за резултатите от следприватизационния контрол;

- изслушване на главния прокурор за броя на наказателните производства, свързани с приватизацията, за осъдителните присъди по тях и за броя на погасените по давност дела;

- председателят на Народното събрание да възложи на Законодателния съвет към парламента да даде становище по направеното предложение за промяна на Конституцията.

Националният съвет дава мандат на председателя на партията да подпише като съвносител предложението за допълнение на Конституцията във връзка с отпадане на давността за престъпленията при или по повод на приватизацията.