Лидерът на БСП Михаил Миков води листата на коалиция "БСП - лява България" в 25 МИР София, Стефан Данаилов - в 24 МИР София, а Жельо Бойчев в 23 МИР София, предаде БТА.

Начело на листата в Габрово е Кирил Добрев, а в Хасково - Чавдар Георгиев.

Бившият здравен министър Таня Андреева е на трета позиция в листата за Велико Търново.

Бившият министър Анелия Клисарова е втора във варненската листа.

Министърът от кабинета "Орешарски" Десислава Терзиева е на трето място в 24 МИР София.

На четвърто място в 23 МИР София е бившият началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.

Председателят на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов е на втора позиция в листата за 25 МИР София.

Попитан за бившия финансов министър Петър Чобанов, който на миналите избори беше кандидат за депутат на БСП, а сега участва в листи на ДПС, Мерджанов заяви, че в последните два месеца от управлението БСП е имала сериозни различия с Чобанов по отношение на неговата управленска визия.

Мерджанов допълни, че няма никакво притеснение за участието на представители на т. нар. гражданска квота в листите на левицата.

Той бе категоричен, че на тези избори БСП се явява в достатъчно широка коалиция под формата на „БСП лява България”, и добави, че не всички претенции на коалиционните партньори могат да бъдат удовлетворени и това е напълно естествено.

За това пък са преференциите в тези избори, възможността представителите с относително най-висока тежест в обществото, подкрепени от представителите на БСП и левицата да получат по-сериозно придвижване напред”, каза социалистът.