Думите й са във връзка с решението на БСП за изпрати писмо до Специализираната прокуратура с молба да бъде оповестен списъкът на политиците, финансирани от КТБ и с казаното от главния прокурор Сотир Цацаров по този повод.

„Г-н Цацаров е казал, освен да чета НПК, че в хода на делото, което започва тези имена ще излизат, т.е. ще станат ясни, просто да видя какви са правилата на наказателния процес“, каза още Нинова и обясни, че ще прочете още веднъж НПК.

"Да си прочете Наказателно-процесуалния кодекс", заяви по-рано главният прокурор в отговор на въпрос как би отговорил на лидера на БСП Корнелия Нинова, ако изпрати писмото до него. Той добави още: "Обвинителният акт е внесен в съда. Всички са призовани. Явяването и разглеждането на делото ще се осъществи при открити врати. Ще видите всичко. Всички процеси се развиват в съд, там не може да бъде скрито нищо“.

По думите на Нинова оповестяването на имената на политиците, финансирани от КТБ изглежда най-логичният ход.

"Вчера прокуратурата, обявявайки обвинителния акт в един допълнителен документ е записала, че има финансиране на различни политици от обществено-политическия живот. Това вече е официално на органа, който разследва. Заради истината прозрачността, общественото настроение и мнение мисля, че е редно да се знаят имената на тези хора. Затова и написахме писмото“, каза Нинова.

По думите й ако се погледне най-общо на КТБ, ще се види, че този казус е пълно огледало на Прехода.

„Смятам, че неговото решаване, така че да се върне чувството за справедливост у хората, може да сложи край на модела на Прехода. Документът на прокуратурата е наречен „Моделът КТБ“, каза лидерът на БСП.

Според нея изчистването на делото за КТБ може да бъде край на модела на Прехода и да се тръгне по една постпреходна България с други принципи.