Лидерът на БСП бе категоричен, че ако БСП бъде поканена от ГЕРБ в разговори за коалиция, няма да участват в тях.

В политиката има принципни неща, ние сме заявявали в кампания и по принцип, че програмите ни са сериозно различни, че сме алтернатива на ГЕРБ“, заяви Корнелия Нинова в зала „Александър Лилов“ на „Позитано“ 20.

Ние сме алтернатива и искаме промяна на статуквото, посочи тя и допълни, че ако ГЕРБ не състави кабинет, то БСП ще опита да сформира правителство.

Според предварителните резултати на социологическите агенции БСП е втора политическа сила, като отстъпва от ГЕРБ с около 5%, като получава около 28%. 

Увеличили сме двойно резултата си спрямо последните парламентарни избори през 2014 г., когато имахме 505 хиляди гласа, и почти тройно за последната година, посочи лидерът на БСП.

Потвърждаваме резултата на президента Румен Радев на първия тур на изборите, коментира Нинова. Това показва, че сме на прав път, и продължаваме да работим за промяната, която започнахме в България, посочи тя.

Това, което сме обещали на хората, ще изпълняваме безпрекословно, добави лидерът на БСП.

Корнелия Нинова поздрави победителите от ГЕРБ.

Благодаря на всички българи, които упражниха правото си на глас, каза тя.
Благодаря на всички онези близо 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме промяната и ни подкрепиха, заяви още лидерът на БСП.

АНКЕТА: Гласувахте ли?