Михайлов и Пиргова имаха сблъсък на мнения по Bulgaria ON AIR относно прословутия пост на Таско Ерменков за Крим, публикуван във фейсбук след изборите в Русия. 

Нека да си припомним - преди година Нинова каза, че демокрацията ни отнема много, след това Иво Христов нарече 80% от българите идиоти, малко по-късно Жаблянов се изказа за Народния съд и сега се стигна до писането на постове от Ерменков по гащи. Невежеството на БСП продължава.
Така режисьорът Евгений Михайлов коментира всички скандали, които се завихриха около БСП в Народното събрание в последните няколко месеца.

"29 години след промените и падането на Живков, повече от 10 години от членството ни в ЕС и НАТО ние продължаваме да се занимаваме с терзанията на БСП. Случва се това, че социалистите се връщат към ценностите на БКП. Това издава една слаба култура", добави още Михайлов.

Той смята, че сегашният скандал около поста на Ерменков във Facebook показва, че обществото не си е свършило добре работата.

"Когато през 2018 г. светът говори за технологичен скок, ние говорим за поста на Ерменков. Продължава и насаждането на страхове от страна на БСП срещу турците, срещу Европа, срещу различните, харесва им руският патриарх да тропа по масата на българския президент", уточни режисьорът.

Политологът доц. Мария Пиргова пък е точно на противоположното мнение за написаното от Ерменков.

"Всеки има право да си каже мнението. Аз си представям демокрацията като свобода на словото, всеки да може да каже какво мисли. Това е поредният скандал, който е прах в очите на хората. Та това е само пост във Facebook. БСП е проевропейска партия", отбеляза още Пиргова. По думите ѝ българската държава в момента е доста зле както при външната, така и при вътрешната политика.

"България е страшно бедна и подчинена страна. Икономиката ни в докладите на ЕС е описана много зле, няма значение, че управляващите изкарват положението ни цветущо. Не е вярно", завърши политологът.

Дир.бг припомня, че първо евродепутатите "разкъсаха" червения депутат и попитаха "биха ли подкрепили от БСП провеждането на избори от чужда страна на територията на България?"

След това депутатите от ГЕРБ заявиха в Народното събрание, че изказването е срещу националния интерес. 

От БСП отвърнаха, че ГЕРБ е стигнала дъното щом се занимава с постове във фейсбук, а не с важните дела на държавата. Те констатираха, че управляващите се държали като авторитарна партия в авторитарна държава. 

Таско Ерменков, който сътвори поредната буря в чаша вода в пленарната зала между БСП и ГЕРБ, "заби гвоздея" като заяви, че е изказал лично мнение в социалната мрежа, а не партийно. И го писал по къси гащи и тениска с лаптоп на коленете, така че нямало как да е позиция на БСП.