Пред Нова телевизия Кутев заяви, че не ръководството, а партията - никога не прощава предателството. Той бе категоричен, че това, което правят специално Георги Първанов, а и Ивайло Калфин е чисто предателство към БСП.

"Предателството е тежко, друго няма", добави Кутев. Партията има изключителен инстинкт за самосъхранение и Георги Първанов няма да успее да я разцепи, смята той.

Вчера Ивайло Калфин обяви, че напуска лидерския пост на групата на българските социалисти в Европейския парламент. Така се потвърдиха съобщенията, че заедно с Георги Първанов подготвят паралелна листа за евроизборите в рамките на Национална гражданска инициатива "АБВ".

Антон Кутев призна, че Калфин си е свършил работата като евродепутат. Но допълни, че "нито той щеше да бъде евродепутат без БСП, нито Георги Първанов щеше да има мандат без БСП".

Депутатът каза още, че "когато регистрираш отделна листа, ако наистина това се случи сега", в устава (на партията) имало ясен член, "който казва, че оттук нататък ти се самоизключваш".

За предателство в левицата говори вчера и депутатът Мая Манолова. Тя припомни, че много хора са работили за Ивайло Калфин в изборните кампании, в които е участвал от името на БСП и смята, че това е предателство по отношение на тях.
"Не знам как ще ги погледне в очите”, заяви още депутатката.

Днес пък Манолова бе категорична по БНР, че който участва в друга листа - приключва с партията.

Най-вероятно парламентарната група ще гласува за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, каза още Кутев. Аз ще гласувам за свалянето на имунитета му, добави той.