АБВ отправи ултиматум за избор на общ ляв кандидат за президентските избори, предаде БНР. "Имаме различни варианти, но ако става въпрос за разговорите с БСП и с другите партии от левицата, за нас е важно не само да сложим кандидатури, а да успеем да се уточним по критериите, по които ще бъде избрана кандидатура", каза Ивайло Калфин.

Според него ГЕРБ ще спечели изборите, ако левицата има отделни кандидатури.

Драгомир Стойнев: Кандидатът ще бъде обявен през август

Стойнев коментира темата за кандидата за президент от страна на БСП. Корнелия Нинова, Костадин Паскалев и Илиана Йотова събират засега, сред общинските структури на БСП, най-много номинации за кандидат на левицата за президент, заяви в интервю за БНР депутатът от БСП.

По думите му, името на кандидата за президент на левицата ще бъде обявено най-вероятно към средата на август:

"Костадин Паскалев наистина набира много номинации, Илиана Йотова също, но най-много има, разбира се, Корнелия Нинова. Тъй като конференциите приключват следващата седмица, към сряда, четвъртък, мисля, че на Бузлуджа няма да има окончателно име, по-скоро това ще се случи в средата на месец август."

БСП иска да се спре унищожаването и източването на публичния ресурс, неговото разпродаване и разпиляване, каза Драгомир Стойнев:

"Искаме държавните предприятия да започнат да се управляват изцяло на пазарен принцип, да са адекватни на конкурентната среда и да носят печалба на принципала си.

По този начин да бъде пресечена зависимостта на държавния сектор в икономиката от политическите партии, т.е. да се спре партийното влияние, партийните назначения в държавните предприятия."