Това написа във фейсбук страницата си общинския съветник от ДБГ Стефан Марков. 

Местни избори 2019.


Все по-често се чува, че политическите партии започват подготовка и то все партии, които са били или са на власт. Най-добрата подготовка, уважаеми мераклии политици, е да работите и то не за себе си , а за хората (онези хора, за които всички се сещате по време или преди избори).

Обикновено говорите за хората в трето лице множествено число, защото не ги познавате. Те са онези - непознатите, които искате като масовка на предизборните си събития и като гласове в урната на изборния ден, но всеки един от онези - непознатите, за които говорите, живее на някоя улица, в някой квартал, има съседи и приятели, които и те така, живеят и се надяват, че ще се "оправят нещата".

Ще се оправят, ама друг път, защото всички, които уж щели да се готвят, де факто говорят за избори, за гласове, за власт, де факто, нали ме разбирате... Никой не говори за решения, проблеми и бита на същите онези хора - непознатите от предното изречение.

За БСП само няколко коментара

- за кирливите ризи, шуробаджанащината и цялата тази пушилка от последните седмици...пълни глупости. Ако ГЕРБ има патерица, то тя е БСП (Патриотите не ги броя). Защо БСП ли? Защото са се скрили зад сянката си и хвърлят димки, въпреки ресурса си. Цялата държава се занимава с нечии братовчеди, стринки и лели. Нима БСП, въпреки малкото общини, които спечелиха на местните избори 2015 (онези, за които сега щели да се готвят), нямат назначения. Защо не изкарат всички назначения в градовете и общините на БСП, а дори и тези на ГЕРБ, където БСП са в коалиция в съответния общински съвет, а такива има немалко. Не харесвам безпринципните назначения, но това, което е по медиите е отклоняване на вниманието.

И да се върна пак на БСП, не защото ГЕРБ са супер, но като управляващи мисля, че някакси всички ги псуват по дифолт. Къде са БСП в цялата картинка - 80 депутата, повтарям 80 - 1/3 от народното събрание.. И тези 80 се занимават със стринки? Моля ви, по-сериозно.

В края, няколко думи за София,

с която аз се занимавам и която БСП щели да превземат. Ама "другари", та вие сте в СОС и всичките му структури от години, какво свършихте? Колко доклада и питания имате? Кого ще лъжете до 2019? Слава Богу, София никога няма да я спечелите, защото тя е т.нар. "СИНЯ".

И тук, в заключение, няколко думи за дясното:

Уважаеми лидери, хванете се разберете, защото на всички ни писва. Искаме силно дясно, всичко останало, което е вследствие на вашите действия или бездействия, е в ущърб на десния избирател и работи против неговите интереси. Винаги съм мислел, че ролята на лидерите е да обединяват и вие имате този шанс, защото иначе, нали виждате, БСП взима София, после взима България, а нали помните какво става, когато БСП взима...? Тя просто взима!