Та направи това изявление на заседание на Националния съвет на партията в коментар на ревизията на дейността на правителството на Бойко Борисов, предаде БТА.

Според Нинова докладът на служебния кабинет е показал, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени. Ние предупредихме за това преди 5 месеца, припомни тя.

От БСП ще искат ревизия на дълга от 16 млрд. лв.

"БСП за България" е алтернатива на ГЕРБ и промяна на статуквото в две насоки - в платформата и в лицата, заяви Нинова. Според нея опонентите им излизат със стара платформа и стари лица. Нинова заяви, че 40 процента от водачите на листи на коалиция "БСП за България" са нови хора. В листите участват 56 души, които не са членове на БСП, заяви тя и уточни, че това са обществени авторитети.

Сред тях са актьорите Любомир Ковачев и Нона Йотова, професорът по пантомима Александър Илиев, психологът Христо Монов, олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков, пара олимпиецът Михаил Христов, професорът по национална сигурност Никола Манев и др.

Пленумът започна с едноминутно мълчание за почит към Васил Левски. Велислава Дърева цитира думи на Апостола - "Аз не смея да пущам хора да лъжат народа. Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш" и предупреди кандидат-депутатите от БСП да си записват.

Предстои пленумът да утвърди пълните листи на социалистите по области за парламентарните избори. Единствено листата на Варна ще бъде "подредена" служебно от пленума, обясни Нинова.