Поредният скандал в парламента се развихри след изявленията на  ръководството на МВР, че при акция "Кокаинови крале" по времето на Цветанов като вътрешен министър не са били проверявани всички заподозрени.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев бе изслушан на закрито заседание в парламента във връзка със задържаните през февруари 1400 кг кокаин при френско-българска операция и последвалите обиски на имоти на столичния общински съветник Орлин Алексиев. Вижте какво коментира той след изслушването >>>

От БСП по-рано обявиха, че Орлин Алексиев е свързан с "Кокаинови крале".

Пръв в залата атакува Атанас Мерджанов от левицата:

"След бивш министър на вътрешните работи (Цветанов - б.р.), подсъдим по няколко дела - началник на предизборния щаб, след общински съветник, заловен с кокаин и освободен от бразилски затвор по неизяснени обстоятелства (Гълъбин Боевски - б.р.), след шеф на бюджетната столична комисия с неясна роля в трафик на наркотици (Алексиев - б.р.), е трудно да се отговори - това политици ли са или престъпници". 

По думите му отговорът на това ще даде съдът.

Той призова Бойко Борисов да се запознае със справката от МВР и да види дали тя или обясненията на Алексиев са по-убедителни.

"Това, че Орлин Алексиев е от ГЕРБ, не е предизвикало акцията. Разликата с предишен период е, че това не я е и спряло. Оправдано е поставянето на въпроса за политически чадър", добави Мерджанов.

Думите му предизвикаха остра реакция от Цветан Цветанов. Той обвини БСП, че през 2008 г., заради изтичане на информация от МВР, е осуетена мащабна международна операция за ареста на над 30 души, свързани с наркотрафика.

Бившият министър се противопостави на "подобни продължаващи внушения и пропагандни действия", които били присъщи само на левицата. Той призова Мерджанов да се извини за тези клевети по адрес на хора, които нямат никакви повдигнати обвинения.

Цветанов каза още, че обвиненията на Мерджанов не почиват на официална информация.

"Ако вървите по тази хипотеза, мога да ви цитирам журналистическо разследване от февруари 2014 г., където има схема, в която има замесен действащ вицепремиер на правителството, съпруга на лидер на БСП. Това означава ли, че ние трябва да излизаме от тази трибуна и да правим подобни внушения?", попита той, без да уточни какво има предвид.