Той коментира, че не е намерил никакъв смисъл в декларацията на левицата и призова БСП да не казват на черното-бяло.

В декларация от името на групата на ГЕРБ, той заяви, че не трябва да има никакво съмнение, че ще продължават да увеличават доходите на хората. 

"Какво прави МС - увеличаваме заплатите, това е факт. Вие какво, протестирате против това увеличение ли?", попита той.

Иванов посочи, че 700 млн. лева повече догодина ще бъдат изплатени на хората с най-ниски заплати. 300 млн. плащаме за заплати на учителите, около 600 млн. за образователна инфраструктура, около 400 млн. даваме за здравеопазване, посочи той.

В момента имаме 2,5 млрд. повече приходи и 1% дефицит, отбеляза Иванов.

По думите му тези пари са от събрана контрабанда, която била 34 процента по времето на БСП, а в момента е около 7 процента. А дефицитът по времето на БСП е бил 4%. 

"Това са все неща, които народът ги вижда, няма нужда да хвърляте тук някакви небивалици, да се опитвате да омаскарите българското правителство и да свалите още повече рейтинга на парламента", коментира Иванов и призова да се спре с това противопоставяне.

"Нека да гледаме напред, нека да увеличим тези доходи на хората. Нима се съмнявате, че няма да го направим. Ще го направим и ще продължим. Следващата година ще имаме възможност за още повече увеличение, за още повече пари, които ще се налеят в инфраструктурата на държавата“, заяви Станислав Иванов. 

Преди това от БСП прочетоха остра декларация, в която заявиха, че справедливостта при увеличението на доходите е по герберски - за някои 2000 лв., визирайки зам. - министрите, а за други 50 лв.