"Нямахме намерение да се занимаваме с тази тема, но след като колегите от БСП държат, имаме няколко въпроса и държим да ни отговорят конкретно, а не през някакви хвърляния на димки. Бил ли е Георги Стоилов до 2013 г. съдружник със съпругата на брат си във фирмата "Монарх Мултиген Технолоджи" - Русе, която се е занимавала с внос на ротативки и поправка на такива машинки за игра на комар", попита народният представител от ГЕРБ Тома Биков пред журналисти в парламента

Това стана, след като социалистите отказаха да свалят доверието си от него, защото нямал нищо общо с бизнеса на брат си.

Биков продължи с въпросите:

"Те твърдят, че той не е фактор в БСП. В този смисъл трябва да отговорят - защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на фонд "Земеделие" в Русе? Това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци?".

Представителят на управляващите попита още дали е вярно, че през 2016 година е бил взривен автомобил "Лексус", собственост на брата на депутата, който обаче бил управляван от самия него.

По повод дарението от 450 лева, направено от брата на Стоилов за предизборната кампания на БСП, което от партията заявиха, че ще върнат, Биков пък каза:

"След като считат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и всичко е наред - тогава няма смисъл да ги връщат".

Междувременно самият Георги Стоилов отказа да отговори на журналисти дали е бил съдружник със съпругата на брат си, както заявиха от ГЕРБ.

"В такъв водевил с всякакви обвинения няма да влизам", добави той, като подчерта, че брат му, а не той, е обвинен от прокуратурата.