Съвместното предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предлагат за място на диспута зала 6 на НДК, а като дата и час на провеждане - 1 март, между 19:30 и 20:50 часа.

След състоялите се вчера работни срещи между директорите на „Новини и актуални предавания” на трите телевизии и последвалата им съвместна среща с предизборните щабове на ГЕРБ и БСП, все още не е постигнат резултат по формата на дебата между политическите сили и техните лидери.

Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие за формата на този дебат, на база на предложения от трите телевизии регламент.

Очаква се общото решение на двата щаба до днес - 28 февруари, 12:00 часа на обяд, с оглед на кратките срокове, които трите национални медии имат за подготовка.

Вчера от БСП съобщиха, че са поставили 3 условия, за да приемат дебат с ГЕРБ:

1. Лидерски дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов;
2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите;
3. "От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае".

Последва съобщение от ГЕРБ, че приемат условията:
"Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП".

ГЕРБ са категорични: "На проведена среща е постигнато съгласие дебатът да се проведе на 1 март 2017 г., от 19:30 часа до 20:50 часа, на неутрална територия – в зала 6 на НДК, и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии. Форматът на дебата е уточнен – в първата част - лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер".