На проведена среща е постигнато съгласие дебатът да се проведе на 1 март 2017 г., от 19:30 часа до 20:50 часа, на неутрална територия – в зала 6 на НДК, и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии. Форматът на дебата е уточнен – в първата част - лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер.

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП", подчертават от ГЕРБ.

"Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата.

Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите", посочват още от ГЕРБ.

Минути преди съобщението на ГЕРБ от БСП заявиха, че са предложи дебатите да бъдат в два отделни формата:
1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов
2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите

„За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност“, гласи позицията на БСП.

„От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае“, призовават от БСП.

Искането за дебат на неутрална територия е точка трета в съобщението на левицата.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За дебата БСП - ГЕРБ