Това съобщи Гергов пред журналисти на излизане от сградата на БСП. "Смятам, че няма смисъл да разделям партията", посочи той, цитиран от БТА.

Корнелия Нинова предложи Георги Гергов да бъде освободен от Изпълнителното бюро, заради замесването му в събития, които представляват обществен и медиен интерес и възбуждат много въпроси към партията.

Нинова отбеляза, че прави това предложение с уважение към Гергов, за това, че е партиен човек, че много години работи за партията всеотдайно. "Но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро", добави тя.

Нинова посочи, че като член на партийното ръководство Гергов е политическо лице. "Не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", добави тя.

След изказването на Нинова представителите на медиите бяха помолени да напуснат залата, в която се провежда заседанието на Националния съвет на БСП.

Георги Гергов взе думата и попита защо медиите трябва да излизат. "Аз нямам от какво да се срамувам и от какво да се крия, нека видим какво съм направил", добави той.

""Не крием нищо", коментира в отговор лидерът на БСП. "Винаги дискусиите ни са били закрити и винаги след това сме информирали за решенията", добави Нинова.

Освен предложението за освобождаване на Георги Гергов от Изпълнителното бюро Националният съвет на БСП се предвижда да обсъди актуалната политическа обстановка и началото на политическия сезон.

В последните дни името на Гергов беше замесено в случая с организираната среща между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.