Терористи окървавиха концерт на американската певица Ариана Гранде на покрития стадион "Манчестър арена" късно снощи. Броят на убитите достигна 22, сред тях има деца. Най-малко 59 души са ранени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите при терористичния акт в Манчестър и пожела бързо възстановяване на пострадалите, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Подкрепа за целия британски народ - не сте сами в борбата срещу тероризма, имайте сили и смелост!", написа във Фейсбук страницата си Нинова.

Ръководството на ДПС също изказа дълбоки съболезнования на близките на десeтките жертвите и пострадалите от терористичния тероростичния акт в Манчастър.

"Остро осъждаме тази проява на насилие срещу невинни граждани, сред които много деца. Убедени сме, че борбата с най-големия световен проблем - тероризма - трябва да преминава през засилването на международното сътрудничество и солидарност", се казва в позицията на партията.

"Вярваме, че само обединените усилия, засилването на толерантността, пълното изолиране на всички прояви на омраза и нетърпимост могат да дадат резултати в битката срещу убийствената агресия на нашето време", отбелязват още от ДПС.

Министър-председателят Бойко Борисов вече изрази своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър.

"Поднасям своите съболезнования на близките на загиналите при терористичния атентат в Манчестър, Великобритания", заяви във Фейсбук пък зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този ужасен антихуманен акт трябва да ни направи още по-обединени и силни, за да спрем извършителите му. Уверен съм, че с общи усилия няма да допуснем страха да промени нашите ценности и живота ни", добави бившият вътрешен министър.