Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той обясни, че зам.-председател на Надзорния съвет в компанията е Владимир Митрушев – бивш зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област.

Зафиров насочи внимание и към Таня Захариева – председател на УС на дружеството. „Тя и в момента е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково“, обясни той.

Преди дни от БСП обвиниха депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че назначава свои роднини и приятели на възлови позиции в Община Хасково.

Друг член на Управителния съвет е изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов. „Той живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева. Те заедно са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова – служител в „Булгартрансгаз“, подчерта народният представител от левицата Иван Иванов.

БСП дори показа схема на връзките в енергийното дружество под името Dream team „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Вижте схемата >>

Според него тази роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия.

„За съжаление там нещата не приключват само до роднини и кумове“, каза още Иванов.

Той подчерта, че „Булгартрансгаз“ до голяма степен определя енергийната политика в държавата и попита: „Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково?“

Георги Гегов отказа да коментира информацията, изнесена от БСП. Пред БНР той каза, че му омръзнало да се оправдава, че е съпруг на жена си.