Министърът на отбраната в оставка и говорител на БСП Найденов изтъкна, че политическата му принадлежност е ясна и не би й изменил в никакъв случай, предаде БТА.

"В неделя ни чака едно сериозно изпитание, на което възлагам особени надежди. от него се надявам партията да излезе с много повече енергия, сила и амбиция, както и с повече възможности", каза Найденов.

Според него БСП може да излезе по-силна, избирайки нов лидер, който е в състояние да води битки, да печели победи.

Той обаче посочи, че левицата може да излезе и разединена и слаба, но подчерта, че не иска да мисли в такава посока.

Министърът на отбраната в оставка участва днес в ритуала за връчване на дипломите на студентите и слушателите от Випуск-2014 на Военната академия "Г.С. Раковски".

На конгреса в неделя се очаква социалистите да изберат нов лидер, както и да ревизират отношенията си с досегашния коалиционен партньор -ДПС.

Гласуването за председател на БСП на конгреса в неделя ще става по възможно най-тайния начин - в тъмни стаички. На първия тур се очаква да останат 6-7 сериозни кандидати. До момента номинираните за поста са 25.

До момента готовност да се включат в лидерското състезание са заявили Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, Красимир Янков, Георги Кадиев.

За фаворит на досегашния лидер се спряга министърът на енергетиката Драгомир Стойнев, може би защото на последния пленум Сергей Станишев го посочи за зам.-председател на партията.

АНКЕТА: Кой ще е новият лидер на БСП?