Това каза по време на среща с монтанските социалисти заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. По думите му управляващите превръщат всяка една община в собствено владение, а натискът върху хората е огромен.

“Управляващите нямат политика за повишаване на доходите и за разкриване на нови работни места, по този начин на местно ниво най-големият работодател се оказват общините. Така и хората, и бизнесът са в зависимост от благоразположението на управляващите”, обясни Добрев, цитиран от пресцентъра на партията си.

Според него същата схема на ГЕРБ се разиграва и с държавните институции, които на местно ниво се сливат и често действат в синхрон при изпълнение на политически цели. Добрев обърна внимание и на организационното състояние в Монтана, където партията почти не е губила парламентарни избори, но за съжаление не е така по отношение на местните.

“За да започнем отново да печелим избори, ние трябва да бъдем алтернатива и на местно ниво, което зависи и от работата на нашите общински съветници”, подчерта той.

Добрев е уверен, че левицата в България има само едно лице и това Българската социалистическа партия.

“Останалите политически субекти вляво, които до този момент привличаха от нашите гласове, вече са в ролята си само на политически коментатори“, допълни Кирил Добрев.

“За нас е най-важно да покажем, че имаме капацитета да управляваме и сме готови дори за предсрочни избори, защото колкото повече оставяме ГЕРБ да управлява, толкова по-малко държава остава”, подчерта заместник-председателят на БСП.

На срещата със социалистите в Монтана Добрев участие взеха и народните представители от БСП за България Атанас Костадинов и д-р Илиян Тимчев.