За мен е абсолютно необяснимо по този начин да се работи, заяви Найденов пред Агенция "Фокус".

„В оперативните разговори, които са водени, става въпрос за това, че тази група действително е приемала да изпълни и "мокра поръчка" срещу Борисов. Това са сериозни неща. Имаме такива сведения, няма да влизаме в детайли”, каза още Найденов, цитиран от агенцията.
Той признава, че прокуратурата е поставена в позиция "партер".

По думите му дознатели и прокурори били поставени в една изключително затруднена ситуация.
"По-трудно се работи, когато свидетелите са изплашени", заяви Бойко Найденов. Според него има 20 тома доказателствен материал, а пряко доказателство за поръчка за убийство не може да има, защото това се е случило назад във времето, когато не е имало видеозапис на този разговор.
"Преки доказателства има от по-късен етап  – проследяване на разговори и т.н., свидетелски показания, които говорят за мотив и т.н., всичко това го има. Те дори са приемали да говорят за убийството на настоящия премиер на страната. Това са оперативни неща, за които имаме сведения, които няма да коментирам, но нещата са страшни”, каза Бойко Найденов.

Вчера Софийският апелативен съд освободи от ареста с по-лека мярка четирима от задържаните при операция "Килърите". Мотивът - липса на доказателства. Петият от групата остава в ареста, но по друго обвинение. Петимата са обвинени за организиране и извършване на убийството на Юри Галев. Според апелативните съдии, липсват доказателства, че групата е съпричастна към убийството на Галев.

Днес премиерът Бойко Борисов обяви намерението си да предостави на ФБР и Европол наличните по случаите "Всичко коз" и "Килърите" доказателства, за да преценят дали са годни за пред съда. Тримата, задържани при първата операция и обвинени за данъчни измами, също бяха освободени (под гаранция) от Апелативния съд в София.