Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че при срещите си в Страсбург е поставил въпроса за свързаността като първа стъпка за интеграцията на страните от региона, която може да бъде направена още докато държавите се подготвят за членство.

Българският премиер каза, че е изтъкнал важността на Коридор №8 за целия континент и необходимостта страните, които не ползват еврофондове, да бъдат подпомогнати финансово, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Бойко Борисов посочи също, че е възложил на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да следи лично хода на реализацията на жп линията между София и Скопие – проект, чието значение беше изтъкнат и от много жители на Струмица по време на съвместното заседание на правителствата на България и Република Македония.

Междувременно в Народното събрание има дебати по вота на недоверие към кабинета  за провал в борбата с корупцията, внесен от БСП.

Премиерът Бойко Борисов има важни международни срещи и затова не може да дойде в плерната зала за дебатите по вота на недоверие, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Премиерът Борисов се срещна по-рано с днес руския посланик Анатолий Макаров, с когото са обсъдили развитието на двустранните отношения. Като области от взаимен интерес са били посочени енергетиката и туризма.

Преди това премиерът проведе среща и с посланика на Турция Хасан Улусой. Двамата са обсъдили и подготовката и организацията на предстоящата среща