Борисов направи това изявление в отговор на журналистически въпрос дали поведението на вицепремиера за демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията, предаде "Фокус".

Вчера вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще съди в. "Сега", защото не бил казал, че си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Той не смята да подава оставка.

„Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения“, обясни Борисов.

Случилото се обаче трябва да е обица на ухото за всички, смята премиерът.

„От една страна е глупост, от друга страна след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото“, заяви Бойко Борисов.

Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало, каза Борисов.

Той посочи, че едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт.

„Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички“, каза още Бойко Борисов.