Това заяви пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов относно предложението на говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова той да получи руско гражданство и да гласува на президентските избори в Русия. 

Борисов каза, че с президента Владимир Путин винаги е бил в добри отношения.

Дир.бг припомняме, че в началото на февруари Борисов се пошегува в Брюксел: "Нали знаете, две неща не може да избира човек - родителите си и президента на Русия, с шега го казвам". Беше по време на форум на фондация "Ханс Зайдел".

В отговор на думите му говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви: "Бойко Борисов има шанс, той може да получи руско гражданство и да гласува на президентските избори в Руската федерация". Захарова добави с ирония: "Понякога мечтите се сбъдват".

Борисов каза, че този виц може да важи и за Ангела Меркел и за него самият, като поясни, че важно качество е на политиците да могат да се шегуват. Освен това за един успешен политик би трябвало да се знае, че има вицове. И за мен тези, които са, много ми ги разказват, особено по избори, каза Борисов. 

Днес Борисов отново подчерта, че се е пошегувал.