„Убеден съм, че резултатите от изборите са доказателство за усилията на правителството, с които Вие и Вашата партия до голяма степен допринесохте за стабилността и сигурността на целия Европейски съюз през последните, най-трудни по отношение на миграционната криза десетилетия.“

Така министър-председателят на Унгария Виктор Орбан започва поздравителния си адрес до Бойко Борисов относно успеха на ПП ГЕРБ на парламентарните избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Унгарският премиер изразява своята признателност за отлично сътрудничество през последните години и вярва, че в най-скоро време отново ще може да поздрави Борисов като министър-председател.

„Пожелавам Ви много успехи за предстoящите преговори за съставяне на ново правителство“, допълва още Орбан.

Сръбският премиер Александър Вучич също поздравява Бойко Борисов за изборната победа:
„Убеден съм, че Вие ще създадете силно и стабилно правителство, което ще изведе България и българските граждани по пътя на прогрес и просперитет“.

Министър-председателят Вучич изразява своята надежда, че двустранните отношения между Сърбия и България ще продължат да се развиват в полза на двете страни, както и в посока на запазване мира и стабилността в региона и Европа.