"Мълчиш, работиш и от там нататък делата да говорят", заяви Борисов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Във връзка с обекта "Перперикон" проф. Николай Овчаров обясни, че са вложени общо 220 хил. лева – 180 хил. лева за разкопки и 40 хил. лева за поддръжката, която трябва да се прави.

"Сега знаете правим и в Търново, и в много други места. Имайте предвид, имаме огромни маси от експерти, специалисти, туристи, археолози и тук в този регион и в Ивайловград имаме 3-4 страхотни обекта", посочи Борисов.

Той обясни, че в това място са събрани много култури. "Истинско бижу има България с това, което видяхме", отбеляза премиерът.

Българин, който не е дошъл да види „Перперикон”, той не познава историята

"Той не знае каква перла има България", каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в светилището на „Перперикон".

По думите му, свещеният град трябва да се види с очите, защото е много различно от това да гледаш снимки или някой да ти разкаже.

"Радвам се, че виждам толкова много туристи на това извънземно място. Инфраструктурата вече е добра, ще доведе много хора, ще се пътува лесно", добави премиерът.

"За тази година финансирането е уредено, оттам нататък, след като се приключи с последните разкопки, каквото е необходимо пак живот и здраве ще бъде направено”, заяви още премиерът.

Проф. Николай Овчаров коментира от своя страна, че ако археолозите успеят тази година да завършат малката останала горичка, за 16 години работа ще е разкрит целият акропол на "Перперикон".

"Едно от нещата, които се стремя да направя е да няма политизация, защото това, което е направено тук, е благодарение на 6 правителства, така че всеки има някакъв принос", допълни още Овчаров.