Борисов присъства на откриването на нова спортна зала, заедно с министрите на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев.

Проектът за изграждане на залата е финансиран с близо 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

Спортната зала е с капацитет 500 седящи места. В нея ще има възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса.

Действително това е един прекрасен район. Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия, така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени. Добре дошли са.
Така премиерът коментира резултатите от допитването във Великобритания.

Обръщайки се към християнския свещеник и мюсюлманския духовник, които благословиха новото съоръжение, Борисов каза:

Двамата казахте едно и също нещо: Господ да ни пази от катастрофи, от беди, от лоши неща и да дава просперитет на този край. Така че да се помолим всеки на своя си Господ, защото и двамата искат да е все добро.
Това е най-добрият начин - попът и ходжата да са заедно. Целият свят се дели, нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тука ме питат само за пенсии и за асфалт.


България става изгодна за британските туристи

Туроператори пък очакват ръст на британските туристи, които след референдума вероятно ще обеднеят и да открият България като нискобюджетна туристическа дестинация.

Винаги, когато икономиката на Великобритания е била във възход, нейните граждани са предпочитали престижните туристически дестинации, а когато са в криза - търсят нискобюджетните, коментира за БТА Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Туристическият бизнес в България
очаква в периода 2017 -2019 г. страната да е търсена и предпочитана от британските граждани, за които ще е непосилно да почиват в Швейцария, Франция, Германия и Испания и други европейски страни.