Борисов: Ще запазим близките отношения с Великобритания

stat
15:01  |  8 март 2018 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Премиерът Бойко Борисов се срещна с Дейвид Дейвис, държавен секретар по излизането на Великобритания от ЕС Премиерът Бойко Борисов се срещна с Дейвид Дейвис, държавен секретар по излизането на Великобритания от ЕС
Сн.: Официална фейсбук страница

България ще запази установените близки отношения с Великобритания в бъдеще, тъй като отговарят на интересите на двете държави.
От значение е и стратегическото им партньорство в НАТО, както и поддържането на вече създаденото отлично сътрудничество по въпросите на сигурността, посочи министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с Дейвид Дейвис, държавен секретар по излизането на Великобритания от ЕС.

Двамата бяха единодушни, че България и Великобритания ще запазят добрите си партньорски отношения в политиката, икономиката, туризма и сигурността.

По време на разговора си с държавния секретар на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия българският премиер отбеляза, че въпреки процеса на Брекзит, Европа трябва да остане обединена и силна.

От своя страна Дейвис поздрави премиера Борисов за доброто водене на председателството на Съвета на ЕС.
Последно в Политика


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.