Според информация в днешния брой на в. „24 часа” българските спецслужби са засекли преди десетина дни в телефонни разговори и срещи на три знакови фигури договорка за физическо му отстраняване, за което са обещани 400 000 евро.

По думите на Борисов хора, които кроят такива планове, имат и мотив - засегнати лични финансови интереси, предаде bTV.
"За съжаление в съседна Сърбия има такъв прецедент ( сръбският премиер Зоран Джинджич бе убит пред сградата на правителството на 12 март 2003 г. - бел. ред. ), така че просто трябва да се внимава. Това са много интереси, за милиарди вече става въпрос, които не само прекратихме, а и вече вървим в посока да ги преследваме тези хора. В случая и доста колеги в чужбина работят по тези теми, поне - това вече в рамките на шегата - ще бъдем добре отмъстени”, каза министър-председателят.
По повод предлагата сума за поръчката той коментира: "Мисля, че е малко".

Борисов говори пред журналисти по време на Дунавската конференция в румънската столица Букурещ, в която взе участие. По време на посещението  нямаше видимо увеличение на охраната му.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов заяви пред журналисти, че не би отрекъл информацията, че се подготвя ликвидирането на премиера, предаде "Фокус".
"За голямата част хората, които са имали застрашеност през последните години и месеци, НСО взима адекватни мерки и там, където се налага, се повишава съответната охрана на който и да било политик. Притеснителна е всяка информация от службите, но в случая не трябва да правим заключение за изтичане на информация", каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.
Той припомни, че още по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар, е имало данни за заплахи за живота му.