След като не чу достатъчно аргументи защо Цветанов се е държал по този начин, той се оплака: "Не ме осведомяват. Много ми е слаб пресцентърът".
После премиерът обясни, че се шегува и "това е една коледна, новогодишна шега" и медиите да не го приемат от сериозната му страна, съобщиха БГНЕС и "Фокус".
"Ще говоря сериозно, знам какво ще се получи, ако продължа с шегите – след 3-4 минути ще пуснат агенциите „...(гласят)... Цветанов за премиер” и ще стане беля. Ще трябва да изляза след час да обяснявам, че съм се шегувал", добави той.

И сериозно поясни, че Цветанов се справя прекрасно с работата си.
"Пожелавам на всеки, когато отиде в Америка, така да го посрещат, както министър Цветанов", похвали го Борисов и нареди след отличниците външния министър Николай Младенов заради посещението му в Брюксел.

За интервюто на вътрешния министър, в което той определи президентската длъжност като протоколна, премиерът коментира, че е имало изказване, което в първата част малко е засегнало президентската институция. След това, "разбира се", Цветанов се поправил с това, че държавният глава е обединител на всички.
"Случва се. Хората са много уморени. Знаете колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари, и какво ли не още. Възможно е, когато понасяме цялата политическа отговорност в най-голямата криза, някой път отстрани да се получи изказване, което да засегне някой", обясни Борисов и добави, че е говорил сутринта с вицепремиера.

"По никакъв начин не е искал да засегне президента, просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой път човек се изнервя и може да каже нещо... Аз неслучайно вчера и с Росен се видях, с президента Плевнелиев, и това е – никакво напрежение и нещата действително се приемат такива, каквито са, нормално", каза още премиерът.

Борисов потвърди в отговор на въпрос, че ще упражни влияние върху министъра на образованието, ако се открият големи нарушения при конкурса във Фонд „Научни изследвания” и се касират резултатите. Днес депутатите отхвърлиха предложение за създаване на временна анкетна комисия за проучване на сигнали за опорочени процедури във фонда.
Много неща сме отменили, когато има сигнал от обществото, допълни Борисов и припомни за крачката назад на правителството по отношение на ГМО и на АСТА.
На контра въпрос, че има фирми, спечелили конкурса, които са се регистрирали от предния ден, той отговори: "Като са регистрирани от вчера, ще ги хванем и ще ги арестуваме."

Попитан защо е спал на церемонията на Нобеловия комитет в Осло, Борисов призна: "Работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е 3,5 часа и толкова обратно – 7 часа. Още 20 часа съм летял с граждански полети до Щатите и обратно".