„Премиерът трябва да има по-обща визия, а Менда Стоянова има такава”, обоснова се той. За шеф на предизборния щаб на партия ГЕРБ за изборите пък министър-председателят посочи Цветан Цветанов. „Цветанов е безапелационен. Цветанов е моторът и душата на партията, той е медалистът и пълният отличник”, каза Борисов.

Лиляна Павлова се справя най-добре сред министрите, и в момента е на магистрала „Струма” да проверява изграждането, съобщи Борисов. Като се построи автомагистрала „Тракия”, съм убеден, че Южна България ще изглежда по друг начин, посочи той.

Борисов изтъкна още, че не би се обидил, ако го наричат фалшив герой. Обижда ме, като ме наричат фалшив агент, тук този компромат издъхна, каза Борисов по темата „Буда”.

Относно политическите опоненти премиерът коментира лидера на социалистите. Станишев израсна много, не съм вярвал, че може да израсне толкова много, че да смачка своя създател Първанов, подчерта Борисов. Негови грешки той съумява да прехвърля на нас. Изключително умен. Станишев израсна много в манипулациите. Ние сме единствената държава, която е усвоила повече пари и получава повече пари за следващия програмен период. Това не се чува, десет дни се чува за „Буда”, каза Борисов.

Разбирам желанието на хората да им вдъхваш оптимизъм, дори, когато ги лъжеш. Считам, че когато изградим съвременна инфраструктура, държавата започва да изглежда по друг начин, тогава нещата ще вървят към по-добре. Лъжат ги безобразно. По време на Тройната коалиция пенсионерите всеки четвъртък се събираха на протест, аз бях кмет и им давах разрешенията за протест. Станишев им вдигна пенсиите на последното заседание. Плащаме ги ние, в условия на криза, подчерта премиерът.

Европейската икономика спада, ти вдигаш пенсиите и доходите. А той казва – „замрази пенсиите”, не – аз ги вдигнах от първия ден и ги плащам, което е с близо един милиард повече. От 1 февруари платихме два милиарда по заема на Милен Велчев – да ги питам – защо са взели заем, като са имали излишъци, сега ще платим 1 – 1,5 милиарда за зърнопроизводителите, които ще получим обратно след това от Брюксел, и платихме два милиарда лева на Тотю Младенов, за да са му пълни сметките. Така че – фискалният резерв зависи кога го гледаш, каза Борисов.