Бившият премиер Бойко Борисов публикува на Фейсбук профила си снимка, на която са те двамата с Христо Стоичков. Върху снимката е изписано "1 +1 = 2. Двама голями! Много голями!".

Към снимката Борисов е добавил текст: "Собственоръчно подписана. Не от мен :)"

Реакцията на лидера на ГЕРБ беше провокирана от интервю на бившия футболен национал Христо Стоичков пред в. "Преса", в което той твърди, че обвиненията срещу него за получена дървесина без конкурс са "работа на Бойко Борисов". 

Преди месец бизнесменът Красимир Дачев обвини Стоичков, че миналата година е получил 150 000 тона дървесина без конкурс с помощта на приятеля си Емил Димитров и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

"Сега ще видиш какви неща ще изкарам. Ще изчакам още малко и ще разбереш Бойко Методиев Борисов как ще го подредя", коментира случая Стоичков пред в. "Преса".

Футболистът отрича да е бил близък с Бойко Борисов, а журналистът Валерия Велева му припомня как е казвал, че Борисов е роден за победи и иска да постигне нещо.

Вижте снимки на Стоичков и Борисов заедно >>

"Никога не съм бил близък с Борисов. Кажи ми в какво съм го подкрепял? Това, че съм го завел в Пловдив, то беше, защото исках там да построя стадион. А той домъкна всичките политици около него да си правят реклама на мой гръб. В София, когато правих презентацията за този стадион в Пловдив, пак ги домъкна", разказва бившият национал.

Стоичков обяснява, че само веднъж е бил на сбирка на ГЕРБ - в Плевен, "заради Цецка Цачева, защото много я уважавам и защото ми е добър приятел".

За бившия премиер казва още, че го нарича Бочко.

Прогнозата на Христо Стоичков е, че правителството на Пламен Орешарски ще издържи, защото няма алтернатива.

"През февруари тези, които му дават много акъл на Бойко, го накараха да си подаде оставката, защото си мислеха, че с този ход хората ще го изберат повторно. Но сбъркаха. Хората показаха, че не са прости. И Бойко просто го окъпаха".

Христо Стоичков твърди, че е абсолютно чист по повод делото за умишления фалит на италианския концерн "Пармалат", по което той и още няколко бивши футболисти на "Парма" също ще бъдат изправени пред съда.

"Ами като не можаха те да спечелят „Златната топка“, аз какво съм им виновен!", коментира Камата.