За втори път днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че ако социалистите продължат политиката на неговия кабинет в сферата на сигурността, може да има обща тема за разговори, съобщи БНР.

Предлагам да седнем ей така и в нормална обстановка, без емоции, да видим какво действително може да се направи заедно. Аплодирам това, което е казала госпожа Нинова - да търсим национално съгласие по темата за мигрантите, ама когато ние се молехме за национално съгласие от Харманли, те ръчкаха всичките там, за да протестират.

Днес БСП и ГЕРБ се скараха жестоко, защо България е подкрепила НАТО да вкара повече бойни кораби в Черно море.

Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко, изригна вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира подкрепата, която е дала България за присъствието на повече кораби на НАТО в Черно море.

„Чакали са ме да падна, за да стане това решение и това да се коментира“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Ястребът Борисов се опитва от вчера да се превърне във врабче, но нещо не му се получава. БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм, отвърна му днес Нинова.

Дали съм ястреб, дали съм гълъб няма да коментирам и няма да отговарям на тази дама, защото съм джентълмен, отговори й Борисов в нарочна пресконференция.

Тези хора използват много каруцарски речник, както му казват в Банкя, и не желая да го правя“, посочи той.

Борисов допълни, че предлага на БСП да седнат в нормална обстановка да обсъдят тези въпроси.

Според него, ако наистина от служебното правителство са подкрепили позицията му за НАТО, той би ги поздравил.

Борисов не коментира позиция на дясното обединение "Нова република", че по този начин ГЕРБ и БСП изчистват различия помежду си за обща коалиция.

Това е, което вече започва много да ме притеснява, защото всичко това, за което ни атакуваха, го правят сега - каза лидерът на ГЕРБ.