"Защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни."

Това коментира пред журналисти на освещаването на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в кв. "Аврен" в Ямбол Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

„И сега с тези „червени олигарси“, прехвърлиха от болната, на здравата глава проблема.

Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обеца на ухото, че „червените олигарси“ правят капани много често.

Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обеца на ухото.

Каква работа, „червени олигарси“ да търсят институциите и да правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор. Защо там са били? Защо са викали главния прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори.

С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен, когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали“, коментира Борисов.

По думите му те са се били нагласили да завземат всички власти, но българският народ е имал инстинкт, че вместо промяна, им готвят подмяна.

„Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало трима посредници, като всеки е вдигал цената 20 години.

Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили. Нашите разходи винаги са били подплатени по най-публичния и прозрачен начин.

Никога не съм си позволил в цялата ми кариера да говоря по дело с главния прокурор. Мога да се закълна. Всичко ще си излезе наяве“, каза още Бойко Борисов.