Борисов пристигна като лично управляваше правителствения джип "Тойота", предаде БГНЕС.

"Прекрасна природа и климат, виждате как си живеят заедно българските християни и българските мюсюлмани, но няма път да дойдат инвеститорите до тук. Когато направим магистралите, а те виждате в какъв усилен темп се работят, Ришкия проход, сега от Шумен до Силистра 107 км, когато направим инфраструктурата, аз ви гарантирам, че след 4-5 години тук ще е пълно с инвеститори. Защото ще има защо да дойдат, ще има по какво да дойдат, и ще има по какво да си извозват продукцията", заяви министър-председателят.

Той предупреди изпълнителя на проекта да строи качествено, защото контролът ще бъде изключително засилен.
"Рекламации после няма. Всеки месец ДНСК сме наредили да проверяват работата и как се строи. Защото не после да констатираме, че нещо не е добре, а на момента да се проверяват и текущо да върви", закани се Борисов и за пореден път подчерта, че предишното правителство е отчитало милиарди излишъци, но пътища няма.

"Ето го как изглежда пътят - от 35 години не е пипан. В условията на криза ние го правим. Другите мечтаят, при мен нещата се сбъдват и се работи. Ние с 3 милиарда щяхме да асфалтираме и слънчогледа тук", добави премиерът.

През юли, по време на едно от заседанията на кабинета, той заяви пред министрите: "Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето".

По проект днешният обект включва рехабилитация и частична реконструкция на пътя. Договорното споразумение с "Пътинженерингстрой - Т" ЕАД е на стойност 42,388 млн. лв. без ДДС. От тези средства 65% са от Европейската инвестиционна банка, а останалата част – от републиканския бюджет.

Бойко Борисов реши да не разбива бутилката с шампанско, а я подари на багериста, направил първата копка, със заръката да си я изпие със семейството си.