Президентът Румен Радев поздрави мюсюлманите в България по повод Рамазан Байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Поздравявам нашите сънародници мюсюлмани, които отбелязват празника Рамазан Байрам и им пожелавам здраве, успехи и благополучие. По традиция на много места в България празниците на религиозните общности са споделени и това е най-силното послание за единството на българското общество. Чрез протегнатата ръка към ближния и чрез нашата съпричастност с радостта и болката на съседа ще постигнем и общата си цел за мир и добруване на България", отбелязва Румен Радев.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев поздравява мюсюлманите в България по повод свещения за тях празник Рамазан Байрам, гласи съобщение от пресцентъра на парламента.

"Поздравявам мюсюлманите в България със свещения празник Рамазан Байрам. От сърце желая здраве, мир и благоденствие! Тези светли за вас дни носят послание за опрощение, милосърдие, толерантност и разбирателство. Това са общочовешките ценности, които сближават хората и на които трябва да се гради съвременният ни свят. Отговорността да бъде той по-добър и справедлив принадлежи на всички нас!", отбелязва Димитър Главчев.

Премиерът Бойко Борисов отправя към всички своите пожелания за здраве, благополучие, спокойствие и разбирателство в домовете, съобщиха от правителствената пресслужба.

"В България ценим толерантността между хората и държим на добрите взаимоотношения между представителите на различните вероизповедания, споделяме празниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Вярвам, че проявената по такива поводи съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето ежедневие", отбелязва премиерът.

По думите му, като отстояваме добрите човешки отношения и уважението в обществото, ще имаме не само повод за гордост, но и повече възможности за всички български граждани да живеят по-добре.