Кънев подчерта, че става дума за принципно отношение - на власт да дойдат нови хора, необременени от досегашно участие в управлението, което означава и Борисов.

Вчера Реформаторският блок излезе с декларация, в която се казва, че биха участвали в дясно-центристко правителство, но настояват на постовете министър-председател, министър на вътрешните работи и финансов министър да не застават хора, които вече са ги заемали.

В отговор лидерът на ГЕРБ заяви: "Пожелавам изключителен успех на Реформаторите и да създадат успешна коалиция с БСП. От мен за тях - приятна игра".

Днес Радан Кънев коментира пред bTV, че тази декларация е искреното желание на дясната формация за реформа в българското управление.

"Никакво БСП, никакво ДПС, никакви ченгета, никакви комунисти, това трябва да е напълно ясно. И нищо лично. Разбирам, че в българската политика нещата са твърде лични, разбирам, че за г-н Борисов може би всичко е лично. Искаме нови хора и вярваме, че само нови хора могат да извършат реформи, защото всички други са били на власт", добави лидерът на ДСБ.

Той подчерта, че в блока се борят срещу модела на управление на държавата и икономиката от последните няколко години, включително и по времето на ГЕРБ - все по-голямо свиване на бизнеса и намаляване на работни места. Затова хората трябва да изберат между такова управление и промяната. По думите му, ако ГЕРБ спечелят вота, както се очаква, в РБ са съгласни те да излъчат премиер, но не и това да е Борисов.

Партиите в РБ продължаваме да сме единни и до отстояваме едни и същи цели и тези, категоричен бе Кънев.

Той потвърди, че очаква подкрепата на членовете на ДСБ да се кандидатира за председател на РБ и има увереността, че може да се справи с тази отговорност.


КРЪСТОСАН ОГЪН: За ултиматума на Реформаторския блок

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?