Съвсем нормално е една партия да обсъжда името на своя лидер, жалко че другите не го правят, не е сериозно, заяви той пред TV7 тази сутрин.

Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди, че сред спряганите имена има и жена. Досега в общественото пространство са споменавани две дами от управляващата партия - столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефката на парламента Цецка Цачева.
Междувременно обаче, в отговор на въпрос дали тя е жената, Фандъкова отговори на журналисти: "Тази тема не е моя".

Не очакваме сериозна подкрепа на президентските избори от Синята коалиция на втори тур, най-сериозният опонент ще бъде БСП, мисля, че това ще бъде двубоят на изборите, коментира още Цветанов.

Според анализатори вътрешният министър, който още преди месеци беше обявен от Бойко Борисов за кандидата на ГЕРБ, вече е отпаднал като вариант заради много скандали около него.
Нашият кандидат ще е млад, красив и умен, каза преди дни самият Борисов. На журналистически въпрос дали вижда себе си като такъв, той отговори утвърдително.

В момента говорим за евентуалната хипотетична възможност за подреждане на пъзела. Нека първо да номинираме, тогава ще се мисли за заместник на премиера, така Цветанов отговори на въпрос кой би бил наследникът на Борисов на премиерския пост, ако стане държавен глава.

Министърът заяви лаконично, че името на кандидата на ГЕРБ ще бъде съобщено официално, когато бъде взето политическо решение. Засега партията няма да обявява никого, за да не започнат атаки от опонентите на ГЕРБ.
Очаква се да бъде съобщено кой е избраният чак през лятото, когато и БСП трябва да обяви своя кандидат.

Засега само сините са обявили евентуалните си претенденти - СДС излъчи Румен Христов, а ДСБ - Светослав Малинов, които в края на май ще се явят на отворени вътрешни избори.

Последна актуализация в 15 ч.