"Тази вечер bTV Media Group и "Булсатком" подписаха споразумение и възстановяват излъчването на каналите на bTV в мрежата на оператора поетапно. В интерес на милионите зрители двете компании направиха взаимни отстъпки, които да позволят възстановяване на сигнала, без да се вдигат цените за крайните абонати", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

В самото начало на тази година, от 2 януари, програмите на телевизията не се излъчваха по "Булсатком". Транспортният министър Ивайло Московски оповести преди началото на Министерския съвет, че "благодарение на намесата на премиера Бойко Борисов" се е стигнало до споразумение между двете компании.
По думите му лично по настояване на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни под егидата на министерството, заедно с Комисията за регулиране на съобщенията са положени усилия да бъде решен спорът между фирмите.

Московски допълни, цитиран от БТА, че процесът по преговорите е в почти крайна фаза. Последните искания от страна на всички в този спор е да се вземат допълнителни мерки, тъй като всички отчитат факта, че има наличие на сив сектор в кабелното излъчване", коментира Московски. Той е поел този ангажимент и заедно с представители на КРС, НАП и МВР е била съставена работна група.

Попитан на какво основание държавата се намесва в отношенията между частни търговски дружества, министърът заяви, че участниците в този спор са дошли с искане за по-сериозна намеса от страна на държавата и на КРС за борба със сивия сектор.
"Нашият ангажимент, заедно с комисията, е да положим механизми, допълнителни мерки, които да позволят борба със сивия сектор в този бранш", обясни Ивайло Московски.

Почти месец "bTV Медиа Груп" и "Булсатком" спорят, а програмите на телевизията не се излъчват в мрежата на сателитния оператор заради липса на нов договор. От 11 януари заради същия търговски спор и програмите на ТV7 не се излъчват в мрежата на "Булсатком".
Преди два дни от сателитния оператор предложиха на "bTV Медиа Груп" да възстанови сигнала на ефирната телевизия bTV в мрежата си, a преговорите за пакета програми да продължат.

Преди седмица премиерът Бойко Борисов в интервю за ТВ+ заяви, че е "помолил" председателя на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев да бъде направена проверка.
"Да се установи защо потребителите, които сме си платили – примерно, аз вкъщи имам „Булсатком” и не получавам сега сигнал на bTV телевизиите и ТV7. Други не получават, примерно, на ТВ+ сигналът. В тази ситуация потребителят е ощетен", каза тогава Борисов.