Той даде брифинг в централата на ГЕРБ след обявяването на първите резултати от изборите, според които печелят пред БСП с около 4%.

"Задължени сме пред волята на народа и след като сами подадохме оставка, да направим правителство, отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили. Ще положим огромни усилия и се надяваме, при едни спокойни преговори, надявам се с малки компромиси, защото преди бяха много, на базата на програмите, да може с потенциалните партньори бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората и във вътрешен план, а и в тази тежка външна обстановка", каза още бившият премиер.

Той изказа огромна благодарност към демокрацията и към българите, че са препотвърдили тяхната политика и това че трябва да продължат да управляват.

"Тъй като демокрацията винаги е била най-важна за нас, тя нищо не ни е взела, само ни е дала, понеже имаше съмнения и подвиквания в Народното събрание, ние постъпихме морално - подадохме оставка, и сега се преброихме отново", обясни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че тъй като все още няма окончателни резултати от вота и те могат да се променят в следващите часове и дни, повече за бъдещата коалиция не може да каже.

"Утре ще събера Изпълнителната комисия на ГЕРБ, дано имаме що-годе окончателни резултати - кои влизат в парламента, кои не влизат, с колко депутати ще сме ние, с колко - другите. След това ще направим консултации", каза още Борисов.

Той поздрави и най-големия си съперник.

"От доста време срещу нас имаше достоен съперник, затова искам да поздравя колегите от БСП, техния председател - г-жа Нинова, за сериозната, мъжка битка, както тя казва, доста се озорихме", заяви експремиерът и благодари на избирателите на всички партии, че са гласували.

Той обаче изтъкна, че за пореден път десницата в България - партия от ЕНП, категорично побеждава социалистите. 

За бъдещото управление Бойко Борисов каза категорично, че няма да бъде допускано вмешателството във вътрешните работи на България.