"Човешко е да се греши, човешко е да се поправи, затова са избрали днешния ден, ако си допуснал грешка да поискаш прошка от близките, съседите, приятелите, от хората, а когато е една голяма партия от народа", каза по време на Зимния университет на МГЕРБ председателят на ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус".

По думите му трябва да се изчисти всичко, дори негативното към своите опоненти, защото негативните мисли и омразата пораждат болести, напрежение.

"Нека хората да ми простят за неволните грешки и да гледаме напред, ако е направено нещо неволно", каза Борисов. Той смята, че е много важно да има системни, прогнозируеми, с целия си свой политически живот партии.

Пътувайки към Сандански и преминавайки през различни части на България е видял какво е направило правителството на ГЕРБ за тези години.

"Никой от нашите опоненти обаче няма интерес да го напомни. Неузнаваем е Благоевград като преминаваш покрай санираните блокове. Там беше като цигански катун, олюпени, като ги чакаме всеки момент да се сринат и да паднат. Сега сякаш това е един нов комплекс. Всичко това е дело на българския народ.

Това е дело на нашата воля, на нашата експертиза. Въпреки, че срещу нас има едни царе на манипулацията. Една партия с над 100-годишна история. Те са царе от това да взривява църкви, през това да пращат да ги ядат хората прасетата в Белене, до няколко национални катастрофи.

Изведнъж им се роди чувството за промяна. Такава наглост не съм виждал. Промяна с децата на старата номенклатура, ченгетата, олигарсите. На по 80 години хора са новите лица", каза Борисов.