“Не знам за какъв скандал говорите и не искам да им влизам в темата”, заяви Борисов по повод скандала за това искан ли е подкуп от Росен Плевнелиев. Премиерът добави, че когато е станал кмет е нямал нито един общински съветник и сделка, която е чакала 7 години, си е минала по реда (за проекта за Бизнес парка в София - б.р.).

Борисов каза още, че в България има изградена система за подобни действия за искане на подкуп. Той вчера е разговарял с Плевнелиев по тази тема.
„На него никой директно не му е искал подкуп”, изтъкна Борисов и така повтори казаното вчера лично от кандидата за президент на ГЕРБ.
Плевнелиев казал на министър-председателя това, което и в интервюто си през 2007 г. - че са му правили такива намеци.

Борисов заяви, че е човек с полицейско мислене и при такава ситуация щеше да сложи белязани пари, например, за да залови нарушителите на закона.
"Той няма това мислене, той не е знаел, че това може да му се случи", каза премиерът по адрес на Плевнелиев, цитира го БГНЕС.

"Ако не бях премиер щях да кажа не трима брокери (колкото са били общинарите, изнудвали Плевнелиев - б.р.), а десетима, които са искали подкупи. Щях да започна отдалеч. Но сега от тази си позиция всеки намек, означава да се вкарам в играта на БСП", категоричен бе Борисов. Тези общински съветници, за които аз знам, не са в нашата партия и не са в общините, допълни той.

Премиерът заяви, че когато е станал кмет са били разпродадени включително и парковете в София. Той посочи, че когато е станал кмет, като се започне от „Общински имоти” ("Софийски имоти") и се стигне до „Трамкар” и озеленяването- на някои от тези фирми вече има издадени присъди. 

"Когато човек участва в семинар и говори няколко часа, винаги може негови думи да бъдат сглобени и да бъде направен скандал". Така Бойко Борисов отговори в директно включване по Нова телевизия на въпрос дали е направил гаф вътрешният министър Цветанов, като е съобщил, че е искан подкуп от кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.


"Няма общински съветници от партия ГЕРБ, за които да знам, че са участвали в подобни схеми", коментира по-късно самият Цветанов пред журналисти. Въпреки че самият той започна темата, днес отказа да обяви имената на общинските съветници, замесени в случая, както и от коя партия са.
"Всичко започна от един семинар в Пловдив, на който изречението ми беше извадено от контекста, а после дообогатено от казаното от министъра", добави само вицепремиерът.

"За първи път имам основание да ви кажа: Вярвайте на Цветанов! Той знае имената на тримата общински съветници, които са уличени. Защо не ги казва?", това заяви по-късно депутатът от БСП Петър Курумбашев, цитиран от БГНЕС.
"Г-н Борисов, ама Вие наистина ли не знаете имената на тези тримата и наистина ли не знаете кой от тях е станал пак общински съветник от ГЕРБ и има ли някой от тях и в сегашната ви листа през 2011 г.?", обърна се индиректно той към премиера.
Курумбашев попита й ако Плевнелиев не е получавал лично предложение за подкуп, как точно е станало.